Hvilke kontortyper findes der i et kontorhotel?

Som iværksætter skal man på et tidspunkt finde kontorpladser, som kan danne ramme om virksomheden. Det kan dog være besværligt at finde hoved og hale i de mange forskellige muligheder, der udbydes i forbindelse med kontorlokaler. Derfor vil vi i denne artikel rette fokus mod en af mulighederne, som mange virksomhedsejere har stor glæde af, nemlig kontorhoteller.

Hvad er et kontorhotel?

Som det første er det nok en god idé at klargøre, hvad et kontorhotel i det hele taget er for en størrelse. Et kontorhotel er kort fortalt en kontorbygning, hvor man som virksomhed lejer en andel af kontorpladserne. Derudover følger der samtidig en række faciliteter og forskellige servicer med i prisen, som gør det lettere for virksomhedsejerne at holde fokus på det vigtigste og drive forretningen. 

Blandt de forskellige faciliteter og servicer ser man typisk ting som en bemandet reception, rengøring, mødelokaler, internet, frokostordninger, parkeringsmuligheder og sociale arrangementer for blot at nævne et udpluk.

De faste kontorpladser

Når man lejer sig ind på et kontorhotel, vil man oftest få muligheden for at gøre brug af tre forskellige typer af kontorlokaler. Den første mulighed er faste kontorpladser, som man typisk finder i de åbne kontormiljøer som et fælleskontor. Man kan forvente, at man får en fast arbejdsstation på fælleskontoret, som altså deles med en række øvrige virksomheder. Lokalerne, man lejer sig ind på, er i de fleste tilfælde allerede udstyret med borde, stole og øvrigt inventar.

De lukkede kontorpladser

Den næste kontortype, man kan leje sig ind på, er lukkede kontorpladser, som er meget populære. Når man lejer en lukket kontorplads, får man sit eget kontor, og man deler derfor ikke pladsen med en masse andre virksomheder. På en lukket kontorplads har man selv kontrol over, hvor mange arbejdsstationer der skal være i lokalerne, mens man samtidig selv er herre over indretningen af kontoret. Ulempen ved de lukkede kontorpladser er, at man er en smule mere isoleret fra det sociale på kontorhotellet.

De fleksible kontorpladser

Den sidste mulighed omfatter de fleksible kontorpladser, som er et forholdsvist nyt koncept i kontorhoteller. De fleksible kontorpladser betyder, at man ikke får en fast plads på kontorhotellet, og det kan derfor til dels sammenlignes med at tage på en café eller kaffebar for at arbejde. Med en fleksibel kontorplads i et kontorhotel får man dog adgang til de forskellige servicer og faciliteter, der udbydes, hvilket blandt andet omfatter mødelokalerne og netværket.Når man er på udkig efter nye kontorpladser, kan man ofte få hjælp af kommunen. I Odense Kommune kan man f.eks. få hjælp til at finde et iværksættermiljø, hvor man etablere sin virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *